KFC DAMME, voetbal voor iedereen

Vincent Goemaere benoemd tot
nieuwe Voorzitter van KFC DAMME  


Damme, 14 december 2023 


Op maandagavond 11 december 2023 vond de jaarlijkse Algemene Vergadering van KFC DAMME VZW plaats. De leden waren aanwezig om kennis te nemen van het afscheid van Filip Babylon als Voorzitter van KFC DAMME VZW. Vincent Goemaere, eerder als bestuurder gecoöpteerd, werd officieel verwelkomd als nieuw lid, en bestuurder van de Raad van Bestuur van de VZW.

foto door @rembrandneirinckx

foto door @rembrandneirinckx  

EreVoorzitter Filip Babylon


KFC DAMME VZW wil Filip Babylon van harte bedanken voor zijn buitengewone inzet gedurende meer dan 15 jaar voor de club. Als erkenning voor zijn toewijding heeft de Raad van Bestuur besloten hem de ceremoniële titel van "Erevoorzitter" toe te kennen. Deze eerbetuiging zal feestelijk worden gevierd tijdens de nieuwjaarsreceptie.


Erevoorzitter Filip Babylon: "Ik ben ontzettend dankbaar voor de mogelijkheid die ik heb gehad om deze mooie vereniging te dienen gedurende 18 jaar waarvan bijna 15 jaar als Voorzitter. Samen met vele vrienden hebben we onze Damse voetbalvereniging kunnen uitbouwen. Ik ben trots op  onze KFC DAMME-familie en zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet."


Op de Raad van Bestuur van 11 december 2023 werd Vincent Goemaere unaniem verkozen als de nieuwe Voorzitter van KFC DAMME. Vincent Goemaere, 51 jaar oud, heeft sinds juni 2023 actief deelgenomen aan de activiteiten van KFC DAMME. Hij is bekend als de voormalige Voorzitter van Cercle Brugge KSV en tevens als de oprichter en CEO van het internationaal gerenommeerde bedrijf Stardekk, gespecialiseerd in hotelsoftware.


Vincent Goemaere: "Het is met grote trots dat ik het voorzitterschap bij KFC DAMME aanvaard. Het is voor mij een eer om samen met een fantastisch team verder te bouwen aan de structurele toekomst van KFC DAMME, met een bijzondere focus op jeugdwerking, dames- en herenvoetbal. Ik wil Filip Babylon op mijn beurt bedanken voor al zijn inspanningen, altijd in het belang van de vereniging. Bijna 15 jaar lang heeft Filip als een moedige kapitein de vereniging geleid, met vele hoogtepunten waarop we allemaal trots kunnen zijn. Bedankt, Filip!"


De overgang van het voorzitterschap markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van KFC DAMME VZW, waarin de vereniging zich blijft inzetten voor de ontwikkeling van het voetbal en de gemeenschap in Damme en daarbuiten.