KFC DAMME, voetbal voor iedereen

onze Geschiedenis

.

FC Moerkerke werd opgericht in 1948 en sloot aan bij de KBVB met stamnummer 4861. Naast de eerste ploeg was er ook een scholierenploeg. De sportieve resultaten waren wisselend. Een bijzonder succesvolle periode in de jaren ’80 bracht de ploeg naar 1ste Provinciale. 


Vanaf de jaren ’80 werd ook een jeugdwerking opgestart met spelers vanaf 12 jaar en in 2010 werd de jeugdwerking verder uitgebreid vanaf 5 jaar. 


In 1988 werd de 50ste verjaardag gevierd en mocht de vereniging de titel “Koninklijke” voeren. 


In 2009 werd er gestart met de damesploeg die in het debutjaar meteen promotie afdwong en sindsdien een vaste waarde is in 1ste Provinciale. 

VV Sportief Sijsele, opgericht in 1946 als recreatieve voetbalclub, werd pas in 1974 lid van de Belgische Koninklijke Voetbalbond en kreeg stamnummer 8143. Even later verhuisde de club van de Gentsesteenweg naar Sportcomplex 't Veld.


Ze kregen in 't Veld in 1984 gezelschap van een nieuwe club, Eendracht Sijsele (stamnummer 8952). In 1990 fuseerden de twee entiteiten tot één en werden ze VV Verbroedering Sijsele, met behoud van het matricule van Sportief. VV Verbroedering Sijsele veranderde in 2009 haar naam in SVV Damme (SVV is de afkorting van Sijseelse Voetbalvereniging).


In 2020 sloot KFC Moerkerke een fusie af met SVV Damme en ontstond KFC Damme. Voortaan wordt er gevoetbald door zowel de dames als heren eerste elftallen op het Sportpark Meuleweg in Moerkerke, terwijl de accommodatie in Sijsele gebruikt wordt voor de jeugdwerking én trainingsfaciliteiten.